Рядко си даваме сметка, че остаряването зависи от самите нас. Разбира се,

...
Рядко си даваме сметка, че остаряването зависи от самите нас.
Разбира се,
Коментари Харесай

10 навика, които вредят на мозъка

Рядко си даваме сметка, че остаряването зависи от самите нас.

Разбира се, безконечната младост още не е открита, само че в случай че поддържаме избран метод на живот, можем да превърнем остаряването в муден и неболезнен процес вместо на 40 да се усещаме като на 75, написа Edna. И ако за подмладяването на лицето сме говорили доста, то на най-важния орган в този момент ще обърнем особено внимание.

Мозъкът е този, който в действителност не желаеме да се трансформира.

Ако можем да свикнем с бръчките, с болежките и с проблемите в ставите, то надали може да се свикне с отслабването на паметта, забавянето на реакциите и с неспособността да направляваме тялото си.

За всичко това отговоря едничкият ни мозък, за който е хубаво да се грижим толкоз интензивно, колкото и за външния си тип.

Има 10 навика, които вредят на мозъка. Ако се разпознавате допълнително от два, направете нужното, с цел да се откажете от тях. Ще си извършите положително, за което ще сте си признателни и на 80 години.

1. Не закусвате.  Мозъкът желае гориво, с цел да работи. Ако тръгнем „ празни “ към най-натоварената част от деня си – работната заран, оставяме мозъка да работи на запаси, вместо да го заредим уместно. Не можем да чакаме, че ще ни служи добре, нали. Защо в никакъв случай да не пропускаме закуската, вижте тук > > >

2. Преяждате.  Това втвърдява артериите и утежнява положението на всички органи.

3. Пушите  – до мозъка ви не доближава задоволително О2, тъй като кръвоносните ви съдове са стеснени.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР